Saturday, December 28, 2013

Täiuslik perekond

Pühad - enam aeg veeta oma täiusliku perekonnaga. Kui vaadata selle postituse pilti, siis tegu on kommertslikult korrektse ideaalse peremudeliga. Fakt on, et kuna meie ei ole ideaalsed, ei ole olemas ka ideaalset perekonda vaatamata sellele, et üksteist täiustatakse. On kas seni püsivad perekonnad, kes andestavad üksteisele ning otsustavad jätkata raskustest hoolimata või katkised perekonnnad (keerulisem, pikem teema).

Aga näiteks kui saaksid välja mõelda pildid olevate pereliikmete mõtted selle pildi tegemise ajal? Emal on näiteks selg haige aga sellest hoolimata naerusuil hoiab poega seljas ning hoiab teda maha kukkumast? Isal näiteks oli tööl samal päeval suur tüli kolleegidega ning alles 5 minutit enne pildi tegemist suutis ära unustada selle. Poeg ei julge isale öelda, et ta tahaks jalgpalli trenni asemel minna hoopis kunstiringi. Tütar kirjutas jõuluvanale soovina, et emal ja isal oleks enam aega temaga veeta.

Olen ise pärit katkisest perekonnast ent saan olla õnnelik, et mina ja mu vend eksisteerime ning seda tänu sellele, et mu homoseksusaalsel isal oli mingi eluperiood igatsus klassikalise pere järele + igal liikmel omad kiiksud nagu alati ning kiiksud kuuluvad lähisuhete juurde. Sellest hoolimata ühised pühade kokkusaamised toimuvad, kas puhtalt veresugulaste või laiendatud perekonna liikmetega (loe tol hetkel üksikud sõbrad/tuttavad eri liini pidi).

Aga üle kõige selle olgu armastus - see on täiuslik side! (Kl 3:14)



No comments:

Post a Comment