Sunday, April 27, 2014

Aastaajad


See on kevad suudan ühe enam märgata, milline imeline mõju on kevadel loodusele. Kõik tärkab elule ning on peagi rohelisem ning õitsevam kui kunagi varem. Seda aga kõik tänu sellele, et oli looduses puhkeperiood, mille arvelt nõnda võimsalt särama puhkeda.

Meil ka vaimulikul tasandil on nn erinevad aastaaajad. Kord oleme ühekordsetel misjonipõldudel endast kõik andmast, siis aga taastumas intentsiivselt, vaimulikult näljasena otsimas kasvamist või lihtsalt vaikne ettevalmistusperiood millegiks suuremaks, millest me veel ei tea, ent see etapp vajalik järgmiseks sammuks. 

It may be a time of new beginnings, a time of growth, a time of reaping the harvest of hard work, or a time of rest. Trust this beautiful order. Everything in its time.

Sest igal asjal on aeg ja kohus Kg 8:6



Aita mõista palve


Viimasel ajal olen märganud, et mida konkreetsemalt palve sõnastada, seda konkreetsemalt ja paremini Jumal saab sellele vastata. Üks samm edasi palveelus on olnud palved stiilis aita mul mõista seda olukorda, seda inimest, mõista teatuid olukordi jms täpsustavaid palveid. 

Sattusin eelmine nädal kuulama pealt üht vestlust töökoha sööklas ning kuidagi see oli vastus ühele mu sellistest palvetest. Kirjeldused, mis too inimene jagas oma lauakaaslasele, olid identsed, millele ma vastust ootasin. 

Paluge, ja teile antakse, otsige, ja te leiate, koputage,ja teile avatakse, sest iga paluja saab ja otsija leiab ja igale koputajale avatakse! Kas on teie seas sellist inimest, kellelt ta poeg palub leiba, ent tema annab talle kivi?  Või kui ta palub kala, ent ta annab talle mao? Mt 7:7-10
 

Nauditav raskus

 

Bodypump trennis on kõige raskemateks harjutusteks seni olnud harjutused õlgadele ning peale seda treeninguseeriat käed lausa värisevad. Ometi on märgata edusamme ning rühi paranemist ning olen õppinud neid raskeid värisemise piiri hetki nautima teades, et sellel on hea eesmärk. Ning alati tuleb alustada väiksemate raskustega ning tasapisi juurde panema, et areng seisma ei jääks.

Jumal kasvatab meid samamoodi järk-järgult ning katsumuste/raskete hetkede keskeil meie suhtumine peaks olema pigem stiilis - Jumal, mis sa sellega tahad mulle õpetada ning nautima Jumala lähedusest.

Rohked katsumused, millega neid on läbi proovitud, on andnud neile ohtrasti rõõmu... 2 Kr 8:2

Janu




Aprillis toimus Piiblipäevade raames visiooninädal Nii lähedale kui võimalik. Esimesel päeval sain tunda, mida tähendab tunda tegelikult suurt janu. Nimelt unustasin oma trenni veepudeli koju ning seda päeval, kus oli kaks mahukat trenni järjest. Esimene mõte oli, et ei tea, kuidas see üle elada. Poole trenni peal oli suur janu ent tasapisi hakkasin harjuma selle ebameeldiva tundega. Ning teine trenn möödus januselt ent juba harjunud selle olekuga. Ometi ei olnud ma unustanud, et kusagil on veekraan, mis päästab sellest tundest.

Meie ümber on niipalju neid, kes on igapäevaselt janunemas suhte järele Jumalaga ainult, et nad ei pruugi seda ise veel osata sõnastada. Lihtsalt on sellises ebameeldivas faasis - piisavalt ok, et hakkama saada ent piisavalt ebamugav, et mitte tunda end täielikult ja otsides janu kustutamist valedest allikates.

Jeesus kostis: "Igaüks, kes joob seda vett, januneb jälle, aga kes iganes joob vett, mida mina talle annan, ei janune enam iialgi, vaid vesi, mille mina talle annan, saab tema sees igavesse ellu voolavaks allikaks. Jh 4:13-14

Rõõm


See on üks pilt väiksest poisist, kes sai oma esimesed täiesti uued kingad. Mis hämmastab selle puhul on siiras rõõm. Millal sina aga olid viimati samamoodi nõnda siiralt rõõmus ja mis selle põhjuseks oli? Millal sa viimati olid siiralt rõõmus Kristuses? Elu on piisavalt ebastabiilne, et sellist rõõmu on raske säilitada ent kui tugineme Temale, on meil allikas, kust seda rõõmu nukramatel päevadel ammutada ning ka teisi sellega nn nakatada.

Rõõm Issandast on teie ramm! Ne 8:10

Konksu otsas

 

Maakohas kaks tüdrukut mängisid sellist mängu, et püüdsid kala kinni, seejärel eemaldasid konksu ning siis viskasid vette tagasi. Ainult, et iga kord konks ei tulnud ära ning varem kunagi oli üks suur kala 3 tundi veeämbris sipelnud kuni ise konksust lahti rabeles. Mis pani imestama, oli kalade visadus selle kõige juures ning seni polnud ükski kala selle tulemusel nendel ära surnud.

Meie elus on palju asju, mis meid peibutavad ning tahavad meid Jumala esmasalt sihilt eemale viia. Ent sattume konksu otsa ning meid kas vabastatakse sellest või rabeleme ise välja ent tahest tahtmata sellest tekivad omad armid või valusad õppetunnid. Tähtis on teada, kellele tugineda sellistel hetkeil.

Ent selle ajastu muretsemised ja rikkuse petlik ahvatlus ja mitmesugused muud himud haaravad neid ja lämmatavad sõna ära ning see jääb viljatuks Mk 4:19

Jumal on meie varjupaik ja tugevus, meie abimees kitsikuses ja kergesti leitav. Ps 46:2